Izvješće s druge Skupštine SMBH

U Zagrebu je 21. rujna 2019. održana druga Skupština SMBH na kojoj su osim naših članica i članova sudjelovali i gosti – dr. Renata Čulinović-Čaić i pravnici iz HURS-a. O detaljima o kojima se diskutiralo na Skupštini možete pročitati u privitku.

 

ZAPISNIK godišnja skupština SMBH 2019.09.21

Nakon dugotrajnih pregovora koji su trajali gotovo godinu dana napokon je potpisan Dodatak II. granskog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja. Kako naš sindikat, prema važećem zakonu, nije reprezentativni sindikat kao ni Hrvatski liječnički sindikat, neki zahtjevi koje su naša dva sindikata željela ispraviti u odnosu na prethodni KU ipak nisu ostvareni no ukupno je ovim Dodatkom postignut napredak u pravima u odnosu na prethodni KU. Ubuduće trebamo raditi na ostvarenju povećanja dodataka na posebne uvjete rada i dodatka na odgovornost jer je naša struka jedna od nositelja djelatnosti. U privitku možete pročitati pročišćeni tekst aktualnog Kolektivnog ugovora i Dodataka.

KOLEKTIVNI UGOVOR za djelatnost zdravstva i zdr. osig. s dodacima 2019. – PROČIŠĆENI TEKST

Kako je Premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković najavio povećanje osnovice plaće za sve državne i javne službenike i zaposlenike te mogućnost pregovora o korekciji koeficijenata i dodataka na plaću, molim sve kolegice i kolege da se što prije uključe sa svojim prijedlozima kako se učinkovito izboriti za najbolji status struke koje bi uz pomoć pravne službe HURS-a uobličili te poslali prema Ministarstvu zdravstva i Vladi RH i na taj način pokušali ostvariti izjednačavanje naših koeficijenata i dodataka te ostalih prava s plaćama i statusom liječnika na što, kao nositelji struke, imamo puno pravo.

Objavljeno 20.10.2019.